Bullbakstips

Är du som jag och tycker det är mysigt att baka när det regnar?

I veckan ser det ut att bli riktigt bakväder🌧

Visst får man lust att baka bullar!

Mina bästa tips när det kommer till bullbak är att använd rumsvarmt smör, smält de inte tillsammans med mjölken.

Använd en våg och inte dl-mått. 1dl mjöl väger 60g, 1dl socker väger 80g.

Värm inte mjölken, utan ta den kylskåpskall.

Blanda degen på kvällen och låt den stå i kylen över natten. Då kan man göra en lösare deg för saftigare bullar!

Häll allt i degbunken, blanda längre än du tror och sen direkt in i kylen, så långt ner som möjligt, där de är som kallast.

Fyllningen blir enklare att smeta ut om du blandar ihop smör och socker och vispar det riktigt fluffigt. Tar du i lite mjöl så stannar fyllningen i bullen och inte flyter ut på plåten.

När du ska jäsa upp bullarna innan gräddning kan du tända lampan i ugnen, koka upp vatten i en kastrull eller vattenkokare och ställ in i botten. Då gör du ett jässkåp och skyndar på jäsningen. När de nästan jäst klart tar du ut dom och startar ugnen.

Lycka till med bullbaket!

Publicerat den
Kategoriserat som Tips