Köttlåda- vad de olika detaljerna kan användas till

Rökt nötrulle – tunt skivat i skivor- gott som pålägg med ost och marmelad, i sallad, i paj, ost/charkbricka, småplock.

Rostbiff- tunt skivat i skivor- gott som pålägg, till potatissallad etc.

Köttfärs – tacos, köttbullar, köttfärssås, biffar, lasange, paj

Hamburgare – förpackade 4st/paket
Märgben – buljong, soppa, till hunden
Ytterlår- Mager bit som är gott att skiva tunt och använda som skav, till kebab eller göra grytbitar på. Går under namnet nötstek/oxstek i handeln.

Innanlår – Till stek, rostbiff, lövbiff, grytbitar, råbiff, strimlad till wok.
Fransyska – Till slottstek, porterstek, sjömansbiff, boeuf bourguignon rostbiff, grytbitar eller tjälknöl.
Bogstek – Gott till gryta, grytbitar, stek.
Grytbitar – till grytor, är i små bitar så det kokar lite fortare än en hel bit.
Högrev – grytkött, kan malas till köttfärs/högrevsburgare

Rostbiff – Till stek, rostbiff, strimla till wokkött

Rumpstek med kappa/picanha- God att grilla- 56 grader, låt vila utan folie i ca 10min, skär i skivor.  Till stek. Lämplig att fylla.

Lövbiff/minutbiff – till rullader, gryta, strimla till wokkött, stek snabbt i het panna.

Rostas- skär i ca 3cm skivor, stek eller grilla

Texasbiff- god att grilla

Flankstek- god att grilla- marineras gärna, stekas hel, strimla till stroganoff eller wok, råbiff.

Ryggbiff, i skivor – god på grillen, stek i stekpanna
Entrecote, i skivor- god att grilla eller steka i stekpanna. Kort tillagningstid
Oxfilé- Möraste biten. Helstek eller skär i skivor.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips