Pizzadeg kan bli frallor till helgfrukosten

Instruktioner frallor

Sätt på ugnen på 250 grader, gärna undervärme och varmluft om du har.

Sätt in pizzasten om du har, annars vänder du upp och ner på en plåt eller långpanna, ungefär i mitten eller lite längre ner.
I botten av ugnen sätter du en oöm form alternativt en tom konservburk.

När ugnen är varm lägger du mjöl eller fröer på bänken. Vänder ur degen ur förpackningen på mjölet/fröna. Ta en vass kniv eller degskrapa och dela degen i fyra delar genom att göra ett kryss.  Skarvarna kan du doppa i mjöl eller frö om du vill.

Lägg frallorna på ett bakplåtspapper med avstånd emellan.

Öppna ugnen snabbt, antingen har du en bakspade eller liknande och får in frallorna med eller så tar du ut plåten och drar bakplåtspappret med frallorna på den uppochnervända plåten. In i ugnen med de.

I formen alt. Konservburken häller du ca 1dl vatten. Det kommer ånga och fräsa när du gör det, stäng snabbt.
 Grädda i ca 15-20 min, tills de fått ordentligt med färg, är lätta och du kan knacka i botten och det låter ihåligt.

Lycka till!

Publicerat den
Kategoriserat som Tips