Vi producerar ekologiskt nötkött på gården som ligger några kilometer ifrån Grindmotet, E6.
Djurhållningen är en viktig del i gårdens kretslopp, bl.a. näring till åkrarna där det odlas ekologiskt kulturspannmål.
Nötdjuren går ute drygt halva året runt om i trakten. Det äter bara gräs året runt, inget kraftfoder. De får gå med sina kalvar länge. Tjurarna kastreras och är 2-3år innan de går till slakt. Det är olika raser, mjölkras, hereford, charolais, simmental, angus, m.fl.
Detaljer och köttfärs hittar ni i frysen i butiken.
Ekologiskt nötkött från gräsbetande kor
Boka köttlåda
A
10kg-låda
- Ca 1kg entrecote, ryggbiff, rostas eller oxfilé
- Ca 2kg innanlår, fransyska, rumpstek eller rostbiff
- Ca 2kg ytterlår, grytbitar eller bogstek
- Ca 5kg nötfärs, packade i platta paket
210 kr/kg
B
Köttfärslåda
- 5 kg köttfärs
650 kr
