Bakpaus fram till 27 januari, då blir det semlor!  Butiken är öppen som vanligt varje dag 9-19. Fryst bröd finns. /Johanna

Detta kan du göra med olika köttdetaljer

Rökt nötrulle – tunt skivat i skivor- gott som pålägg med ost och marmelad, i sallad, i paj, ost/charkbricka, småplock.

Rostbiff- tunt skivat i skivor- gott som pålägg, till potatissallad etc.

Köttfärs – tacos, köttbullar, köttfärssås, biffar, lasagne, paj

Hamburgare – förpackade 4st/paket

Märgben – buljong, soppa, till hunden

Ytterlår- Mager bit som är gott att skiva tunt och använda som skav, till kebab eller göra grytbitar på. Går under namnet nötstek/oxstek i handeln.

Innanlår – Till stek, rostbiff, lövbiff, grytbitar, råbiff, strimlad till wok.

Fransyska – Till rostbiff, stek, grytbitar eller tjälknöl.

Bogstek – Gott till gryta, grytbitar, stek.

Grytbitar – till grytor, är i små bitar så det kokar lite fortare än en hel bit.

Högrev – grytkött, kan malas till köttfärs/högrevsburgare

Rostbiff – Till stek, rostbiff, strimla till wokkött

Rumpstek med kappa/picanha- God att grilla- 56 grader, låt vila utan folie i ca 10min, skär i skivor. Till stek. Lämplig att fylla.

Lövbiff/minutbiff – till rullader, gryta, strimla till wokkött, stek snabbt i het panna.

Rostas- skär i ca 3cm skivor, stek eller grilla

Texasbiff- god att grilla

Flankstek- god att grilla- marineras gärna, stekas hel, strimla till stroganoff eller wok, råbiff.

Ryggbiff, i skivor – god på grillen, stek i stekpanna

Entrecote, i skivor- god att grilla eller steka i stekpanna. Kort tillagningstid

Oxfilé- Möraste biten. Helstek eller skär i skivor.

Boka köttlåda

Denna hemsida använder kakor för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Här kan du läsa mer om hur kakorna används.