ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Om utgårds

Hej, det är jag som är Johanna!

Det är mig du möter och handlar av, på Utgårds hantverksbageri och gårdsbutik. En envis och viljestark idéspruta, som drivs starkt av min nyfikenhet.

Idén om Utgårds föddes efter en bageriutbildning, en Tysklands-flytt och många olika livserfarenheter. Idén om en plats, där jag en dag kunde baka och sälja äkta surdegsbröd, av mjöl malet ur de svajande axen kring min alldeles egna gård.

Det började med farmor

Det var hemma i farmors kök, tillsammans med min tvillingsyster, som intresset för bakning väcktes. Men det skulle dröja många år innan jag tog mig an mitt första surdegsbröd. Först väntade en flytt till Tyskland, där jag skulle upptäcka att bröd inte alls smakade lika gott som hemma. Att baka mitt egna bröd blev lösningen – till mina tyska kollegors stora förtjusning.

Dagen då jag lyckades med min allra första surdeg, blev förälskelsen omedelbar. Smaken, texturen, doften.. Det var helt enkelt det helt perfekta brödet. Men att lyckas med det perfekta brödet på nytt, tog både tid och övning. Bland annat i form av en surdegskurs på Lyckans Stenugnsbageri.

En tid senare fann jag mig åter stå vid ett vägskäl. Vad skulle jag nu göra med mitt liv? Kanske skulle jag gå i pappas fotspår och bli bonde? Börja odla mitt egna spannmål? Och öppna ett bageri?

För tänk att kunna baka riktigt gott surdegsbröd av mitt egenodlade, ekologiska spannmål. 

"Maten tar smak av jorden den kommer ur."

Ett stenkast från Fjällbacka & Hamburgsund

Utgårds är beläget alldeles intill den svenska västkusten, bara ett stenkast från de välkända tätorterna Fjällbacka och Hamburgsund. Gården ligger några kilometer in från Grind-motet på E6, längsmed väg 163. Här möts du snart av vårt lilla hantverksbageri och gårdsbutik. Vackert inramat av bergsknallar, skog och grönskande fält.

En alldeles perfekt liten avstickare för dig som är på söndagsutflykt, på resande fot eller på jakt efter råvaror till middagsbjudningen eller brunchen. Eller varför inte sätta guldkant på tillvaron en helt vanlig torsdag, med nybakat fikabröd?

Välkommen till oss på Utgårds hantverksbageri och gårdsbutik! 

Lokalt - Ekologiskt - Ärligt

På Utgårds värnar vi om den svenska landsbygden och dess bönder. Därför jobbar vi för att både handla och verka lokalt i alla led, i största möjliga mån. Vårt samarbete med andra lokala producenter, gör att vi kan fylla vår lilla gårdshandel med smakrika, närproducerade och ärliga matprodukter, året om.

Hos oss handlar du dessutom alltid mjöl, bröd och kött på ekologiska, rena och obesprutade råvaror. För är det en sak vi vet, så är det att mat tar smak av jorden den kommer ur.

 

Vad våra kunder säger

MUMS!

Fantastiska bröd och bullar!

- Britt

UNDERBART GOTT BRÖD

...av olika sorter. Mycket fina äpplen m.m. Kan varmt rekommendera ett besök för då det finns "lite av varje.

- Leif

VÄRT EN OMVÄG!

Mysigt och väldigt väldigt gott!

- Anna