Lär dig baka surdegsbröd som ett proffs

Vill du också kunna förvandla mjöl, vatten och salt till fantastiska surdegsbröd med krispig skorpa, mjuk insida och djupa smaker? Välkommen till kursen som lär dig allt du behöver för att lyckas med ditt surdegsbak — oavsett om du är nybörjare eller vill fördjupa dina kunskaper.

Lär dig i egen takt

Ta lektioner när det passar dig – gå tillbaka till materialet när du vill.

SM-belönade recept

Lär dig från en äkta hantverksbagare, vars smakrika surdegsbröd vunnit hela 4 SM-medaljer.

Fokus på näring & smak

Upptäck och förstå hemligheterna bakom surdegsbröd som är lika nyttiga som goda.

Praktiska tips & råd

Få verktygen du behöver för att känna dig trygg genom hela processen från surdegsstart till gräddning och förvaring.

Denna kurs är till för dig som…

Kursens innehåll

Kapitel 1 – Introduktion

I detta första introduktionskapitel hälsas du välkommen och får du lära känna mig – din kursledare – och min bakgrund som hantverksbagare.

Kapitel 2 – Vad är surdeg?

Du lär dig vad en surdeg faktiskt är för något, hur den tas fram, fungerar och vilka vanliga fallgropar som finns.

Kapitel 3 – Mjöl och spannmål

Ett av kursens viktigaste kapitel handlar om mjöl och spannmål. Du lär dig bland annat om kulturspannmål, vilket mjöl du bör välja till ditt surdegsbak, var du hittar det och varför det vanliga mjölet du köper i mataffären inte är det bästa för din surdeg. Självklart väver vi in lite näringskunskap också i detta viktiga kapitel.

Kapitel 4 – Dina redskap i surdegsbaket

Vi går igenom vilka redskap du behöver skaffa för att lyckas med ditt surdegsbak – och vilka du redan har hemma.

Kapitel 5 – Starta din surdeg

Vad behövs egentligen för en lyckad surdegsstart? Det går vi igenom i detta kapitel. Lär dig hur du startar, förfriskar, förstår och lär känna din surdeg på allra bästa sätt. Du får också lära dig att schemalägga och planera bakningen för ett lyckat resultat.

Kapitel 6 – Dags att sätta degen

Nu har det blivit dags att sätta din deg. I detta kapitel får du lära dig vad du behöver tänka på och ta del av mina allra bästa tips. Som bonus får du också receptet som tog mig till ett SM-silver i mathantverk.

Kapitel 7 – Vika, forma & jäsa

Surdegsbak är inte riktigt som “vanliga” bak och det blir du snabbt varse. I detta kapitel får du lära dig de rätta teknikerna för att vika, forma och jäsa din deg – allt för att lyckas med surdegsbrödets rätta konsistens och textur.

Kapitel 8 – Gräddning

Ditt bröd är redo att snittas och gräddas – men vad behöver du tänka på? Lär dig om vilka redskap du behöver, hur du gräddar i din hemmaugn och få andra smarta tips inför gräddningen av ditt surdegsbröd.

Kapitel 9 – Förvaring av surdegsbröd

Hur förvarar du ditt surdegsbröd på bästa sätt? Och vad kan du göra med ett bröd som blivit torrt? Här delar jag med mig av mina bästa tips.

Kapitel 10 – Avslutning

Grattis – nu har du tagit dig igenom kursen och har kunskapen du behöver för att bli ett äkta surdegsproffs!

Bonusmaterial! Utöver kursens videolektioner får du även:

 

Så fungerar det:

  1. Anmäl dig till kursen.
  2. Få direkt tillgång till alla videolektioner, PDF-guider och bonusar.
  3. Lär dig i din egen takt och börja baka när du vill.
  4. Stöter du på problem? Ingen fara – du får support via mejl i upp till 6 månader efter ditt köp.

Hantverksbagare & flerfaldig SM-medaljör

Mitt namn är Johanna & jag är din kursledare

Mest känd är jag som grundaren av Utgårds hantverksbageri och gårdsbutik – ett omtyckt besöksmål på svenska västkusten. Här bakas både äkta surdegsbröd och fikabröd från grunden och alltid med rena, närproducerade livsmedel och ekologiskt mjöl av kulturspannmål.

Passionen för bakning började redan i farmors kök när jag var barn och växte snabbt till en livslång kärlek till mathantverket. Snart började jag experimentera med surdegsbak och blev omedelbart förälskad när jag för första gången lyckades med min surdeg. Smaken, texturen och doften var helt enkelt oslagbar – det var det perfekta brödet! Men att lyckas med det där perfekta brödet på nytt krävde både tid och övning.

Det är med både bageriutbildningar och SM-medaljer i mathantverk i bagaget, samt många års erfarenhet av att baka med gårdens egna kulturspannmål, som jag nu vill dela med mig av min kunskap och passion till dig.

Vem vet, kanske slutar det med att du blir lika en inbiten surdegsbagare som jag?

Vad tidigare kursdeltagare säger

Varför vänta när din surdegsresa kan börja redan idag?

Jag vet. Det är lätt att tänka att “jag gör det sen” – men det perfekta tillfället att börja är redan här. Föreställ dig känslan av att bryta en nygräddad brödskorpa och smaka på ditt eget mästerverk – det är en upplevelse som kan vänta dig redan inom en vecka. Med livstids tillgång till kursen kan du dessutom lära dig i din egen takt och komma igång direkt.

Börja idag och ta första steget mot ditt lyckade surdegsbak! 

Vanliga frågor

Oroa dig inte – detta går igenom i kursen och det mesta har du sannolikt redan hemma. Typiska saker du kan komma att behöva för ett surdegsbak är en matvåg, en skål eller burk, visp, en ugn (såklart!) och ett bra mjöl.

Denna kurs är utformad för att passa både nybörjare och mer erfarna bagare. Däremot kan det såklart vara en fördel om du hanterat en ugn tidigare.

I början tar det tid – ja. Det kan särskilt upplevas så om du är van att baka mycket med jäst.

Men ju mer du övar på surdegsbak och ju vanare du blir, desto lättare och snabbare kommer det också att gå för dig att avgöra hur din deg känns, ser ut, luktar och behöver vad gäller temperatur, förhållanden och tid. Så småningom sitter det i händerna och ögat, precis som det gör för hantverksbagare som mig.

När du köper denna kurs får du direkt support från mig i upp till 6 månader efter ditt köp. Tveka inte att höra av dig om du stöter på problem eller om frågor dyker upp.

Du har livstids tillgång, vilket innebär att du har tillgång till kursmaterialet och kursportalen så länge den fortfarande säljs. (Dock under minst 12 månader från köptillfället.)

Betala med kort direkt i webbshopen. Klarna delbetalning blir tillgängligt framöver.

Vid köp av digitala kurser har du som kund ingen ångerrätt eftersom du direkt efter genomfört köp får tillgång till det digitala materialet (se lagen om distansavtal).

Ta steget mot lyckade surdegsbak & säkra din plats redan idag!

Få livstids tillgång till kursen och allt bonusmaterial direkt.

Lanseringserbjudande:

2 950 kr

(Ordpris 4950 kr)

Gäller t.o.m. DATUM