ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

En majkväll på Utgårds

Välkommen till Utgårds pizzakväll!
Slå dej ner i de brokiga trädgårdsmöblerna bland skirande grönska, lyssna på fågelkvitter, njut av lugnet på landet och unika välsmakande pizzor✨

Fredagens pizzor:

VÅREN: creme fraiche, svensk sparris, Soliga sonya (krämig kittost) toppas örtolja och rostade bovetekärnor från Värmland 215 :-

RABARBER: creme fraiche, potatis, Kaxige Karl från Sommarhagens ost (grönmögel), toppas med picklade rabarber och rapsfrö från Klevs gård 215:-

PALM: tomatsås, palmkål från Djupedals trädgårdar, trattkantareller och toppas med rostade bovetekärnor från Värmland och picklade senapsfrö 195:-

JOCKE: tomatsås, rökt bringa, toppas med grönt från trädgården och kantdipp (i en burk vid sidan av) 215:-

MAGGAN: tomatsås, toppas med örtolja 165:-

Alla pizzor har ost från Sivans ost och Almnäs bruk.

Tillval:

Rökt gris från Kustcharken 30:-

Rökt bringa från Utgårds 30 :-

Kantdipp 30 :-

_____________________________________________________

Du bokar genom att smsa ditt namn, antal pizzor + ev tillval och önskemål om tid till 0730522626

Upphämtning varje kvart. t.ex 17.00, 17.15, 17.30, o.s.v mellan kl.17-19.

_____________________________________________________

Pizzorna bakas på surdeg med mjöl odlat på gården i en stenugn.

Det går att beställa glutenfattig botten, gjord på bovetemjöl.
-BESTÄLL SENAST TORSDAG!
(Observera att den hanteras i en lokal med mycket gluten och bakas i samma ugn).
_____________________________________________________

Varmt Välkommen med din beställning!

Goda drycker, nåt sött eller salt till efterrätt, lördagens frukostbröd. ägg, yoghurt m.m hittar du samtidigt i gårdsbutiken.

/Johanna med personal

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.