ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Färskt kött 24/7

Tips på goda grilltillbehör!

Skippa burk-bean, gör egen! Har du väl gjort det en gång vill du inte ha någon annan.  Det är inte svårt,! Att göra den på ägg från Stors svälte gård får du dessutom en knallgul sås.
En snabbare variant är att göra en egen majonäs och smaksätta med dragon och vinäger som reducerats ner innan.

En annan god sås till grillat (och på pizza) är rabarberchutney. Antingen som den är eller blandad med lite tex creme fraich eller yoghurt. Det hittar du i hyllan i gårdsbutiken om du inte vill koka egen.

Picklad rabarber
Mandolina rabarber tunnt, koka upp en vanlig 1-2-3 lag med aningens mer socker och häll över raberbern.
Gott till kött, på pizzan, i sallad m.m.
När du väl är i gång och gör mycket för det här vill du ha även i vinter!
Kålrabbi är även jättegott att pickla.

Odlar du zuccini hemma så har du förmodligen ett överskott, kankse får du av en odlingsglad granne eller köper i gårdsbutiken.
Den är jättegod att mandolina/skiva tunnt, strö lite salt, olja, timjan, vitlök och peppar över och vänd runt. Servera till mat, ha i sallad etc.
____________________________________________________

Torsdag 24/7 fylls kylen med färskt gräsbeteskött från gårdens djur.

I butiken kan du köpa enstaka detaljer. Vill du ha kött hemma när vädret säger dags att tända grillen så finns Sommarlådan med enbart detaljer för grillen. De olika köttlådorna kan du läsa om här

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.