ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Köttlåda

Färskt kött från gårdens djur i gårdsbutiken 28/9

Vill du ha ett smakrikt kött fyllt av antioxidanter och Omega-3? Kött som dessutom håller det vackra svenska landskapet öppet?

Kossorna är en viktig del i Utgårds kretslopp. Vi odlar vall, vilket binder kol i marken. Vall är djurens mat året runt, i form av bete, hö eller ensilage. Våra betande djur håller både landskapet öppet och ger gödsel till våra åkrar där spannmålet till bageriets bröd växer. Att ha betande djur och odla kulturspannmål bidrar till den biologiska mångfalden. I hagmarker med betande djur blir det rikt på värdefulla växter, insekter och fåglar. På en fyrkant med måttet 1×1 m kan upp emot 40 olika arter finnas. Många 🕊🦋🐞🕸🐝🐝🦠🕷🦗🐜🌱🏵🌼🍀🍃 är beroende av naturbetesmarker där de lever i samspel med varandra.
Våra kossor får en kalv per år. Kvigkalvarna behålls på gården och tjurkalvarna kastreras och blir då stutar. När stutarna är två–tre år går de till slakt. Gräsbetande djur ger ett saftigare och smakrikare kött, med ett högt innehåll av Omega-3, antioxidanter och E-vitamin.
På torsdag hittar ni svenskt naturbeteskött från Utgårds djur i gårdsbutiken fram till 7 oktober. Färs, hamburgare, korv och rökt bringa finns i frysen.

Vill du boka en köttlåda gör du det här på hemsidan.

Det går även bra att köpa enstaka detaljer. Då är det bara att svänga inom gårdsbutiken när det passar dig. Det är öppet varje dag kl. 9–19.