Lokalt kött till nyår?
Den 29e december finns färskt kött i gårdsbutiken.
Gårdens djur äter bara gräs i form av bete ute på vår/sommar/höst. De går och betar som ängar och mark som inte kan odlas på. Det ökar den biologiska mångfalden, på en ruta 1x1m kan det finnas upp till 40 arter och håller vårt vackra landskap öppet. Och jag tror du blir glad av att se kossor ute på sommarn och skulle sakna det om du inte såg några kossor ute på sommarn!
På vintern går de vid blöt väderlek inne i lagårn och får då ensilage. När de är fruset och tjäle får de möjligheten att gå inne eller ute som dom vill. Kött från kossor som enbart äter gräs får mera smak, är rikt på Omega -3 och antioxidanter. I ett ekologiskt jordbruk används gödsel från gården att gödsla vallar (kossorna vintermat och binder kol i marken) och spannmålsåkrar (mjölet i bageriet). Kossorna är viktiga för kretsloppet på gården, för spannmålet på åkern som blir från ax till limpa i bageriet.
I gårdsbutiken kan du köpa enstaka detaljer. Önskas köttlåda får du gärna förboka den på hemsidan.
Dina val gör skillnad. Tack för du väljer kött från Utgårds