ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Ryggbiff

Färskt nötkött från gårdens djur

I nuläget är efterfrågan större än tillgången på nötkött från gårdens djur. Det gör att just nu finns det ett mindre utbud av kött i gårdsbutiken och i utbudet på Reko-ringarna.

Den 22 mars finns det färskt kött i gårdsbutiken. För att säkert få rekommenderas att förboka på hemsidan.

Gårdens djur äter bara gräs i form av bete ute på vår/sommar/höst. De går och betar som ängar och mark som inte kan odlas på. Det ökar den biologiska mångfalden, på en ruta 1x1m kan det finnas upp till 40 arter och håller vårt vackra landskap öppet. Och jag tror du blir glad av att se kossor ute på sommarn och skulle sakna det om du inte såg några kossor ute på sommarn!
På vintern går de vid blöt väderlek inne i lagårn och får då ensilgae. När de är fruset och tjäle får de möjligheten att gå inne eller ute som dom vill.
Kött från kossor som enbart äter gräs får mera smak, är rikt på Omega -3 och antioxidanter.

I ett ekologiskt jordbruk används gödsel från gården att gödsla vallar (kossorna vintermat och binder kol i marken) och spannmålsåkrar (mjölet i bageriet). Kossorna är viktiga för kretsloppet på gården, för spannmålet på åkern som blir från ax till limpa i bageriet.

I gårdsbutiken kan du köpa enstaka detaljer. Önskas beställas köttlåda gör du det här på hemsidan.

 

Välkommen att beställa

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.