ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Ekologiskt kött på Utgårds

Färskt nötkött!

Nu är köttkylen fylld med gräsbeteskött från gårdens djur🥩

Våra djur bidrar till en viktig del av gårdens stora kretslopp. De håller våra landskap öppna, ger näring till åkrarna och inte minst hör de till miljöns stora mysfaktor.

För oss på Utgårds är det en självklarhet att våra djur ska må gott genom hela livet. Från det att de föds och slickas rena av sina mammor, tills att de växer sig stora och en dag går till slakt. Deras liv ska vara trygga, naturliga och rofyllda. Och de ska ha friheten att vara individer – som ibland hittar på lite hyss.

Här hos oss samsas flera olika raser; Hereford, Charolais, Simmental, Angus, Mjölkkor och Limousin är ett par av dem. Våra djur är helt uppfödda på gräs från våra naturbetesmarker, ensilage och hö – de äter alltså inget kraftfoder alls.

Djuren går ute drygt halva året, där de betar runt om i de lokala trakterna. Ibland stöter ni på dem i vår trädgård, andra gånger strosar de som en vacker tavla på ängarna runt Utgårds. Kalvarna går länge med sina mammor och växer upp som kalvar bör. Så småningom kastreras våra tjurkalvar, för att 2-3 år senare slaktas lokalt.

När du köper ekologiskt kött från Utgårds, kan du alltid vara trygg i vetskapen om att djuren levt goda liv. De har varken utsatts för långa transporter eller onödig stress. Lyckliga djur känns inte bara gott i hjärtat – det ger också ett gott, mört och smakrikt kött av mycket hög kvalitet.

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.