ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Göteborgsleverans

Nu har jag hittat en möjlighet till att leverera till Göteborg!

Upphämtning på fredag 7/11
 mellan kl.13-18 på Syntropia Food Stop, på hörnet vid hållplatsen Almedal. Adressen är Mölndalsvägen 40-42 (hörnet har inget eget nummer)

Beställ senast onsdag 5/11 kl.15 via mejl till johanna@utgards.se
Ange beställning Göteborg i ämnesraden.

Jag bekräftar beställningen och återkommer med summa, Swish-nummer och bokningsnummer som du anger vid upphämtning. Du ska skicka bekräftelse på betalningen senast torsdag kl.17.

Kakor: –Enkorn/choklad: virvlat enkornsmjöl, smör, råsocker, choklad (70 % från svenska kakaobolaget), vaniljsocker, bakpulver, havssalt. 25 kr/st

Enkorn: virvlat enkornsmjöl, smör, råsocker, vaniljsocker, bakpulver, havssalt. 25 kr/st

Kakor i påse:
kolakakor 60 kr. finmalet fullkornsmjöl, smör, råsocker, maltsirap, bakpulver, salt.

-Kokosmaräng 60 kr. Äggvita, råsocker, kokos. (innehåller spår av gluten)

-Vegansk kladdkaka med chokladganache: lantvete, rapsolja, kakao, råsocker, havremjölk, bakpulver, salt, choklad, havregrädde, bovetekärnor. 49 kr

Tryffelkaka: Grädde, smör, choklad, kakao, salt, kanel, finmalet fullkornsmjöl, smör, råsocker, maltsirap, bakpulver, salt. 49 kr

Från bageriet:
Pepparkaksdeg 450 g ekologiska ingredienser 89 kr
Ingredienser: Lantvete, råsocker, smör, lantmjölk, råsirap, bakpulver, kanel, ingefära, kryddnejlika, kardemumma.

Pizzadeg 49 kr/st- lantvete, vatten, finmalt fullkornsmjöl (30%), surdeg, havssalt. Lagom till en långpanna eller 2 runda pizzor. Förvaras i kyl.
Redo att bakas ut fredag eller lördag (du kan även göra frallor på degen). Går bra att frysa.

Marmelad: (innehåller spår av gluten)

plommon/vanilj 80 kr:
plommon, råsocker, vaniljstång, rosenkvittenjuice.

Svartvinbär/chokladmarmelad 80 kr
svarta vinbär, råsocker, choklad, citronjuice

Kvittenmarmelad 80 kr
kvitten, råsocker, citronjuice, oregano.

Björnbärssylt 80 kr
Björnbär, råsocker, röda vinbär, citronjuice.

Jordgubbssylt 80 kr
jordgubbar, råsocker, röda vinbär, svartpeppar.

_____________________________________________________

Surdegsbröd:

Baguette 49 kr: Lantvete, vatten, fullkornslantvetemjöl, surdeg, havssalt (30 % fullkorn). Perfekt att värma på i ugnen till helgmyset eller varför inte göra vitlöksbröd!
Lant 65 kr: Lantvete, vatten, fullkornslantvetemjöl, surdeg, havssalt (30 % fullkorn).

Korna 65 kr Lantvete, vatten, fullkornslantvetemjöl, surdeg, havssalt, rapsfrö, hel vetekärna (30 % fullkorn).

_____________________________________________________

Ekologiskt gräsbeteskött

Fryst:
Nötfärs 229 kr/kg ca 600 g/paket
Nötfärs 5 kg 1100 kr
Nötlåda 5 kg 1499 kr- blandade detaljer
Korv: Utgårds chorizo- 3 pack, 329 kr/kg ca 400 g/paket

Färskt kött:
Nötlåda lyx 1649 kr- blandade detaljer

_____________________________________________________

Skafferi

Gröt- krossad råg och lantvete. Blötlägg på kvällen innan. 1 kg 49 kr -Passar till måltidsgröt som serveras på nobelmiddagen! Jag gör även pastasås tillsammans med tex linser som jag blötlägger tillsammans och sen kokar.

Rågkross 1 kg 45 kr

Bageriets Granola 99 kr
Krossat bovete, havregryn, linfrö, pumpafrön, kokoschips, kakaonibs, tranbär, russin, rapsolja, kardemumma. INNEHÅLLER SPÅR AV GLUTEN.

Bönmjöl 500 g 39 kr
Skalade åkerbönor
 750 g 39 kr

Hampafrösmör 95 kr

Rostat kaffe, hela bönor 190 g 119 kr
Bryggmalet kaffe
– Ekologiskt mörker 119 kr

Pannkaksmjöl 1,5 kg  95 kr
75 % ljust fullkornsmjöl lantvete Öland, 15 % ärtmjöl, 10 % favabönsmjöl.

Honung från grannen 149 kr

Reservation på slutsålt

Leveransavgift 79 kr

_____________________________________________________

Jag testar att leverera till Göteborg varannan vecka. Sortimentet varierar från gång till gång. (Till nästa gång hoppas jag ha fått fixat så du beställer i webbshopen på hemsidan)

Jag ser fram emot att packa din beställning!

/Johanna

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.