Denna vecka bakar jag till beställning måndag- torsdag så det kommer finnas nybakta bullar och surdegsbröd varje vardag denna vecka.
ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!
Vi bakar inga glutenfria bakverk eller surdegsbröd, då gluten finns i luften på vårt bageri. Däremot försöker vi alltid se till att ha frysta bakverk och kakor, som är bakade utan gluten.
Det köps in t.ex. ostkaka och kakor/bollar som är producerade i en glutenfri miljö som är glutenfria. Det hittar ni i frysen.
Allt kött du köper hos oss är producerat här på gården. Det är ekologiskt certifierat och ett så kallat naturbeteskött, vilket innebär att djuren är helt uppfödda på gräs, ensilage och hö.
När du handlar hos oss på Utgårds kan du med fördel betala med Swish. Men vi tar även både kontanter och kort. I gårdsbutiken är det självbetjäning som gäller. Det innebär att du kan handlar hos oss även om jag inte är på plats, genom att du skriver upp det du handlat i skrivblocket på disken, samt hur du har betalat.
Lantvete är en gammal vetesort som är lämpad för ekologisk odling. Blir hög och har djupa rötter vilket gör att den är torktålig. Har mer smak och högre näringsinnehåll än modernt vete. Mjöl på lantvete kan användas till allt som vetemjöl används.
Nybakat kan du köpa på Utgårds fredagar mellan 11-19, samt lördagar 9-19. Avvikelser kan förekomma i samband med t.ex. vårbruk, skördetider, höstbruk, i januari och vid sjukdom. Dock påverkar detta endast våra bakdagar. Utgårds gårdsbutik är öppen varje dag, mellan 9-19.
Alla de bröd du köper från Utgårds hantverksbageri är äkta surdegsbröd. Dessutom är surdegsbröden både veganska och fria från mjölkprodukter.