ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Matinspiration till nötdetaljer

Matinspiration till nötdetaljer

Köttfärs –till köttbullar, köttfärssås, lasange, pannbiff, tacos m.m.
Hamburgare –
stek i stekpannan
Bringa/Brisket/Spetsbringa –
tillagas länge tills köttet faller isär
Fransyska –
till stek, tjälknöl, grytbitar etc
Bogstek- till stek, gryta
Grytbitar –
till gryta, kokar snabbare än hel bit
Strimlat nötkött –
kortare tillagningstid.
Innanlår
–  t.ex rostbiff i ugnen, låg temp till önskad innertemp. Lövbiff, strimlad till wok, stek, råbiff.
Högrev –grytkött, kan malas till köttfärs/högrevsburgare, pulled beef.
Rumpstek med kappa/ Picanha God att grilla (till 56 grader, låt vila utan folie) eller till stek. Lämplig att fylla.
Flap steak- skall inte överstekas, liknande flankstek.
Short ribs/oxbringa med ben –smakrikt, jättegott.  För grillning: Koka 2h i välsaltat vatten, lägg i marinad, sedan på grillen. För kokning: kokas länge tills köttet faller isär
Triangelstek/ Tri –tip– mör bit, lämplig att grilla
Teres major- -liten detalj, lik oxfilé. Mör med fyllig och rund köttsmak.
Kansasbiff – Grillas på 120-150* till innertermp på 55*. Skivas tunnt efter tillagning
Flat iron steak /Toppbog- mör och smakrik, grillas hel eller i två delar, skivas tunt efter grillning.
Lövbiff – till rulader, snabblagad gryta, kort tillagningstid
Texasbiff –god att lägga på grillen
Grillspetsbitar –perfekt till grillen
Flankstek – kort tillagningstid
Oxlägg- tillagas i gryta eller ugn. T.ex osso buco
Rostbiff – till stek, till wokkött
Rostbiff i skivor – grillskivor, perfekt att lägga på grillen
Rostas –Helstek eller skär i skivor
Ryggbiff –Steks eller grillas i skivor
Entrecote –Steks eller grillas i skivor
Oxfilé- Möraste biten. Helstek eller skär i skivor
Talg –att steka i, smält till att göra egna talgbollar
Oxsvans –
oxsvansgryta
Märgben –till hunden, koka buljong etc.
Enrisrökt nötrulle –
gott som pålägg, i paj, i pastasallad
Enrisrökt bringa –
till pålägg etc

Smaklig spis!