ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Stenugnsbakad pizza

Nyårsdagspizza!

På Utgård har det alltid varit kalas på 1 januari, då fyllde farfar år. Han hade många syskon så huset brukade vara fullt. Han ansåg aldrig att det kunde komma för många, det vara bara att koka mer potatis!
Jag minns när han fyllde 80, då var det strömavbrott men det löste han genom att tända i vedspisen i källarn och fick kokat potatisen där.
I år blir det att fira första januari med er med pizzakväll!

Jag vet inte hur stor efterfrågan kommer vara, är den stor startar jag båda ugnarna och då kan vi langa ut pizzor var tionende minut men i skrivande stund låter jag er boka var 15e minut så får vi se hur det blir.

Onsdagens pizzor:

JOHANNA: creme fraiche, jordärtskockor från trädgården, toppas med örtolja och rostade bovetekärnor från Värmland 185 :-

VIT: creme fraiche, kantareller, Sommarhagens lyckliga laila (vitmögelost) toppas med picklade rabarber från trädgården och rapsfrö från Klevs gård 215:-

PALM: tomatsås, palmkål från Djupedals trädgårdar, Påverås blå (blåmögelost), toppas med rostade bovetekärnor från Värmland 195:-

JOCKE: tomatsås, rökt bringa, toppas med grönt från trädgården och ramslöksmajjo (i en burk vid sidan av) 215:-

MAGGAN: tomatsås, toppad med grön olja 150:-

Alla pizzor har ost från Sivans ost och Almnäs bruk.

Tillval:

Rökt gris från Kustcharken 30:-

Rökt bringa från Utgårds 30:-

Kantdipp ramslöks-majjo 30:-

_____________________________________________________

Du bokar genom att smsa ditt namn, antal pizzor + ev tillval och önskemål om tid till 0730522626

Upphämtning varje kvart. t.ex 17.30, 17.45, 18.00, o.s.v mellan kl.16-19
_____________________________________________________

Pizzorna bakas på surdeg med mjöl odlat på gården i en stenugn.

Det går att beställa glutenfattig botten, gjord på bovetemjöl.
-BESTÄLL SENAST MÅNDAG!
(Observera att den hanteras i en lokal med mycket gluten och bakas i samma ugn).
_____________________________________________________

Varmt Välkommen med din beställning!

/Johanna med personal

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.