Jag är tillbaks och bakar!
Äntligen händerna i degen igen.
Den här veckan bakas det för fullt till Afternoon Tea på lördag. Platser finns det ännu att boka. Bokar plats gör du HÄR.
Denna vecka gör jag årets första batch av pepparkaksdeg, den finns i butiken från och med fredag. Den kommer även att finnas i gårdsbutiken på Skålldals lilla ekomejeri och Bottnafjordens inköpsförening.
Julens smaker har gjort entré i gårdsbutiken! Glögg, praliner, pepparkakor, svagdricka, enbärsdricka, ingredienser till årets julbak- där vill jag tipsa om saffranspistiller som du ska lägga i en sprit och sockerblandning för att få ut det mesta av smaken och råsirap. Jättegott i vörtbröd, småkakor m.m.
Det fylls på allt eftersom!
_____________________________________________________
På fredag finns det även färskt gräsbeteskött från gårdens djur i gårdsbutiken. För att säkert få rekommenderar jag starkt att boka köttlåda för efterfrågan och åtgången är stor!
Boka köttlåda gör du HÄR.
_____________________________________________________
Fars dag 9 november
Klart pappsen ska ha ätbart i present! Gårdsbutiken är fylld med ätbara presenter, ge han en surdegskurs eller bjud med honom på afternoon tea på lördag!
_____________________________________________________
Jag håller årets sista surdegskurs 15 november och det dröjer innan den möjligheten finns igen. Det finns några platser kvar om du är intresserad.
Jag vill gå surdegskurs!
_____________________________________________________
Till er som efterfrågar mina produkter i Göteborg är en lösning väldigt nära, kanske redan första gången på fredag!
Förbokning gäller och upphämtning på Syntropia Farm Stop, Mölndalsvägen 40/42.
Mer info inom väldigt kort tid!
_____________________________________________________
Dags att tänka på julklappar!
Dags att börja tänka på jul och julklappar? Till dina anställda, är du ansvarig för fröken-presenter, till svärmor, ska du på glöggkalas, har du en matintresserad pappa eller svårt att komma på vad du ska ge någon som har allt?
Äta behöver vi alla göra, ätbart går alltid hem!
Jag har gjort det enkelt för dej, jag har satt ihop tre olika presentpåsar. Boka på hemsidan, berätta när du vill hämta upp så är det färdiginslagna och redo att ges bort!
Mer info om julpåsar
_____________________________________________________
Påminner om att boka julskinka!
Det känns kanske tidigt att tänka på julskinka redan nu men för små producenter underlättar det avsevärt att vara ute i god tid och självklart vill vi vara hjälpsamma
Det finns möjlighet att beställa julskinka från Lammet & Bonden i år också!
Så här säger Karl och Gustav om sina grisar: “Våra grisar föds ute och lever hela sitt liv ute. Våra grisar får möjlighet att leva ut sina naturliga beteenden vilket till exempel innebär att böka, bada gyttjebad, beta gräs, äta mask mm. Förutom det som grisarna hittar själva ger vi dem svensk raps och svensk spannmål att äta. Eftersom grisarna rör sig mycket och äter mycket gräs och klöver är köttet något mörkare och smakar lite mer vilt än köttet från vanliga grisar.”
Skinkorna ligger runt 2,5-4 kg.
Finns rimmad och färdigkokt att välja mellan. Pris: 319 kr/kg.
Det går även att få nitritfri, även där finns det rimmad och färdigkokt att välja mellan. Pris: 379 kr/kg.
Bokas via sms till 0705417474 senast 16 NOVEMBER
Ange namn, önskad vikt och rimmad eller färdigkokt, samt om en ska vara nitritfri.
Upphämtning i gårdsbutiken på Utgård från 19 december.
Bindande bokning.
_____________________________________________________
Jag har sökt pengar från Leader till att uppdatera gårdsbutiken till Utgårds gårdsbutik 2.0.
Efter 5 år är det dags för lite förändring. Jag vill helst ha satt igång igår 😛
Håll tummarna för att de säger ja!
_____________________________________________________
Jag och Jocke bestämde i fredags att vi kör nyårdagspizza 1 januari, lägg in det redan nu i kalendern!
_____________________________________________________
Önskar dej en fin vecka och så hörs vi snart igen!
/Johanna

