ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Stenugnsbakad pizza

Pizzakväll 4 april

Den nya ugnen är lovande för de bästa pizzor som nånsin serverats på Utgårds!
Denna vecka blir det lite grönt från naturen och vinterns sista smaker på pizzor
na🍕

Fredagens pizzor:

JOHANNA: creme fraiche, jordärtskockor från Marcus, toppas med ogräspesto och rostade bovetekärnor från Värmland 185 :-

VIT: creme fraiche, potatis, Soliga sonya (krämig kittost) toppas med kajplöksolja och rapsfrö från Klevs gård 215:-

PALM: tomatsås, palmkål från Djupedals trädgårdar, trattkantareller och toppas med rostade bovetekärnor från Värmland 195:-

JOCKE: tomatsås, rökt bringa, toppas med ärtskott och kantdipp (i en burk vid sidan av) 215:-

MAGGAN: tomatsås, toppas med örtolja 165:-

Alla pizzor har ost från Sivans ost och Almnäs bruk.

Tillval:

Rökt gris från Kustcharken 30:-

Rökt bringa från Utgårds 30:-

Kantdipp 30:-

_____________________________________________________

Du bokar genom att smsa ditt namn, antal pizzor + ev tillval och önskemål om tid till 0730522626

Upphämtning varje kvart. t.ex 17.30, 17.45, 18.00, o.s.v mellan kl.17.00-18.30

Det finns ett bord att slå sej ner vid inomhus och äta sin pizza på plats (ingen reservation). Gott om sittplats och filtar finns så man kan slå sej ner i trädgårdsmöblerna och njuta av sin pizza och utsikt över dalgången.

_____________________________________________________

Pizzorna bakas på surdeg med mjöl odlat på gården i en stenugn.

Det går att beställa glutenfattig botten, gjord på bovetemjöl.
-BESTÄLL SENAST TORSDAG!
(Observera att den hanteras i en lokal med mycket gluten och bakas i samma ugn).
_____________________________________________________

Varmt Välkommen med din beställning!

/Johanna med personal

P,s I sommar blir det pizza varje fredag, med start veckan efter midsommar

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.