ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Sädesslag

Skördeglädje!

Att ta skörden i rätt tid är avgörande för om säden kommer gå att baka på. Det är i år extra svårt, då det mest vill regna var och varannan dag. För hög vattenhalt i kärnan medför högre torkkostnad och risk att köra fast med tröskan (den väger x antal ton). Det är alltid ett svårt beslut, är det lagom att ta nu, ska vi vänta, ska vi köra, vad säger vädret?

Vi tröskade rågen för ca två veckor sedan och nu fått resultatet på dess bakegenskaper. Det var bra! Jätteglad och tacksam för det.

Det innebär att i vinter kommer jag ha egenodlad råg att baka på och till försäljning i gårdsbutiken. Inte fören i vinter? nej, nu behöver spannmålet ligga till sej i två månader innan den går att mala till mjöl.

Jag lovar, jag kommer meddela när det finns mjöl på hyllan!

 

(det är inte råg på bilden)

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.