Tror jag att de flesta av oss längtar till!
Jag kan med glädje meddela att vi år bokat slakt och styckning så att det kommer finnas färskt kött från gården gräsbetande djur i stort sett hela sommarn (om allt går som planerat) .
Förutom skivad ryggbiff och entrecote, oxfilé, flankstek, rumpstek och hamburgare utökas sortimentet med korv, grillskivor, grillspetsbitar, kansasbiff, texasbiff, short ribs, tri-tip, flat iron steak, flap steak, bringa, brisket, oxlägg m.m.
Att välja kött till grillen från gräsbetande djur gör att det vackra svenska landskapet hålls öppet och gynnar den biologiska mångfalden.
Inom kort kommer det upp en ny variant av köttlåda med grilldetaljer på hemsidan för bokning.
Just nu hittar du svenskodlad ekologisk grön sparris, Eldost (Halloumi) från Skålldals lilla ekomejeri, tomater m.m. i gårdsbutiken som också passar på grillen. Ju närmare sommaren vi kommer desto fler grönsaker kommer som trivs på grillen.
Jag har kokat en rabarberchutney som är jättegod till grillat som den är eller nerrörd i t.ex lite creme fraiche som ni hittar på hyllan.
Och vet du vad, årets första svenska jordgubbar kom idag, mer kommer nästa fredag. Det tillsammans med vaniljglassen från Gute, oj så gott! Rekommenderas att testa!