ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Torkad surdegsstart

Torkad surdeg
Lös upp några flagor i ca 1 dl ljummet vatten
Vispa ner ca 0,75 dl fullkornsmjöl
Låt stå över natten (eller dagen om du gör det på morgonen) i rumstemperatur med ett lock över på varm plats, t.ex över kylskåpet eller på golvvärme.

På morgonen: nu bör den ha bubblat igång (om inte låt den stå ett tag till). Häll av det mesta och spar mindre än 1 tsk. Förfriska den med mjöl och vatten igen, vispa ordentligt och låt stå ca 6-12 h ( beroende på hur varmt det är, vill man skynda på  de är ett varmt ställe som över kylskåpet, med en värmd vetekudde eller lampan tänd i ugnen bra). Upprepa en gång till 2-3 gånger tills den bubblar ordentligt

När den har bubblat igång kan du börja baka.

Lycka till med baket!

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.