ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Stenugnsbakad pizza

Veckans pizzor!

På torsdag 6 juli är det pizzakväll på Utgård🍕

Jocke och Olle kommer och fixar pizzan, mej möter ni vid bänken.

Antingen köper du med dej pizzan hem eller så finns det sittplatser utanför bageriet att äta pizza vid.
Kommer du lite innan finns det kall lättöl och äpplemust, chips samt bröd med ramslökssmör, m.m. och så klart kaffe och kanske en glass, bulle eller kaka efteråt.

Du bokar genom att sms:a ditt namn, antal pizzor + ev tillval och önskemål om tid till 0730522626
OBS NYTT NUMMER FÖR BOKNING!!!!

Upphämtning varje kvart, 17.00, 17.15, 17.30, o.s.v. Bokningsbart mellan 17.00- 19.00

Pizzorna bakas på surdeg med mjöl odlat på gården i en stenugn.
Det går att beställa glutenfattig botten, gjord på bovetemjöl. (Observera att den hanteras i en lokal med mycket gluten och bakas i samma ugn)

Torsdagens pizzor:
Vit:
creme fraiche, betor , Qvickost från Skålldal, toppad med rapsfrö från Klev och ruccula från Pallen gård 175:-

Potatis: creme fraiche, potatis, färsk vitlök och dragon från trädgården. Toppas med rostade bovetekärnor från Värmland 165:-

Röd: tomatsås, lök och kål från Pallen gård, Påverås blå ost, toppas med rostade bovetefrö från Värmland 165:-

Jocke: Tomatsås, rökt rulle, bea- majjo och grönt från trädgården 195:-

Maggan: tomatsås, toppad med basilika från trädgården 150:-

Alla pizzor har ost från Sivans ost och Almnäs bruk.

Tillval:

Rökt gris från Lammet och bonden 30:-

Rökt nötrulle från Utgård 30:-

Välkommen med din beställning. Hoppas vi ses på torsdag!

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.