Bakpaus fram till 27 januari, då blir det semlor!  Butiken är öppen som vanligt varje dag 9-19. Fryst bröd finns. /Johanna

Surdegsstart

Torkad surdeg

Lös upp några flagor i ca 1dl ljummet vatten. När de löst upp sej:
Häll av det mesta och tillsätt 1 dl ljummet vatten, rör ner ca 0,75 dl fullkornsrågmjöl.
Låt stå över natten (eller dagen om du gör det på morgonen) i rumstemperatur med ett lock över. Vintertid är över kylskåpet eller på golvvärme en bra plats.
På morgonen: nu bör den ha bubblat igång (om inte låt den stå ett tag till). Häll av det mesta och spar mindre än 1 tsk. Mata den med mjöl och vatten igen och låt stå ca 6-12h (beroende på hur varmt det är, vill man skynda på det är ett varmt ställe som på eller över kylskåpet bra). Upprepa en gång till. När den har bubblat igång kan du börja baka.

Lycka till med bakandet!

Denna hemsida använder kakor för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Här kan du läsa mer om hur kakorna används.