ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Surdegsstart

Torkad surdeg

Lös upp några flagor i ca 0,5-1dl ljummet vatten. När de löst upp sej:
Häll av det mesta och tillsätt 1 dl ljummet vatten, rör ner ca 0,75 dl fullkornsmjöl.
Låt stå över natten (eller dagen om du gör det på morgonen) i rumstemperatur med ett lock över. Vintertid är över kylskåpet, lampan på i ugnen eller på golvvärme en bra plats.
På morgonen: nu bör den ha bubblat igång (om inte låt den stå ett tag till). Häll av det mesta och spar mindre än 1 tsk. Mata den med mjöl och vatten igen och låt stå ca 6-12h (beroende på hur varmt det är, vill man skynda på det är ett varmt ställe som på eller över kylskåpet bra). Upprepa en gång till. När den har bubblat igång kan du börja baka.

Lycka till med bakandet!

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.