ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Nybakat bröd

Tips för brödbakning

Här kommer några brödbakningstips!

🍞 Ha i allt mjöl som står i receptet, korrigera med vätskemängden. Ha inte i allt vatten från början utan känn av hur mycket mjölet klarar bära.

🍞 Desto mer vatten du har i, desto hållbarare bröd.

🍞 Låt inte saltet ha direktkontakt med jästen, det hämmar jäsningen.

🍞 Bakar du med smör i, använd rumstempererat istället för att smälta.

🍞 Byt ut en del av det siktade mjölet mot ett finmalt fullkorn. Du får mer smak och ett nyttigare bröd.

🍞 Använder du en maskin för degbearbetning? Kör bara precis ihop degen till en homogen massa. Vänta 20 min, kör lite till. Pausa, kör lite till. Då bildar degen själv glutennät och du spar el.

🍞 Om du kalljäser brödet i kyl kan du göra en kladdigare deg och snitta fina mönster på bröden. Ett snabbt sätt ha frallor till helgfrukosten!

🍞 Gillar du fröer, korn, nötter etc i bröd, rosta dom först för mer smak. Blötlägg de i vatten så snor de inte vätska ur degen. Har du testat torkade nässlor, rödbetor, choklad, äpple, grönkål eller rapsfrö?

🍞 Ett sätt att slippa kladdiga fingrar är att doppa dom i en skål vatten innan du tar i degen.

Lycka till med brödbaket!