Bakpaus fram till 27 januari, då blir det semlor!  Butiken är öppen som vanligt varje dag 9-19. Fryst bröd finns. /Johanna

Utgårds hantverksbageri

Tips för fryst bröd

I skördetider kan det bli bakpaus. Då finns det surdegsbröd i frysen i gårdsbutiken. Här kommer instruktioner på hur du kan göra för att få det frysta brödet kännas som nybakt.

Tips för fryst bröd:
Detta tips gäller ljusare bröd med krispig skorpa.
Ta hela brödet direkt ur frysen och sätt in i en kall ugn. Sätt värmen på 180°C varmluft och låt det vara i ugnen i 20 min. Tiden kan variera mellan olika ugnar och brödens storlek!
Efter 20 min är brödet såpass varmt utanpå att det får sin krispiga skorpa tillbaka, men inkråmet kan fortfarande vara lite fryst i mitten. Låt brödet ligga invirat i en handduk en stund för att det yttre ska svalna och det inre tina upp. Efter ytterligare 20 min är det perfekt att äta, allra helst samma dag.

När det gäller frallor, kan du värma dem på 180°C i cirka 10 minuter direkt från frys. Inte för länge, för de ska inte bakas en gång till, bara värmas. Låt dem gärna ligga en liten stund så att mitten tinar och det yttre svalnar.

Denna hemsida använder kakor för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Här kan du läsa mer om hur kakorna används.