ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Ny favoritblandning av mjöl!

Jag brukar förespråka finmalet fullkornsmjöl av flera anledningar,  bl.a. för att det kan bära mer vatten för ett mera hållbart bröd,  ger mer volym- sticker inte hål på glutennätet och lättare att öka fullkonsandelen.

Jag har haft ca 700 kg grov råg att baka av och gjort de senaste månaderna och vant mej vid det. Nu börjar det ta på och köpt in finmalt fullkornsråg. För att göra övergången “lättare” så har jag det senaste blandat 50 % finmalen och 50% grovmalen råg av fullkornsdelen som brukar ligga på 30 %. Det är mitt favoritbröd just nu!
Saftigt, smakrikt, glansigt och fint inkråm. Det går att använda till både bröd, fristående och i form, frallor samt smaksätta med tex frön (kom i håg och blötlägg innan).

Recept:
65 g finmald råg
65 g grovmalen råg
270 g siktat lantvete
12 g sakt
50 g surdeg
ca 300 g vatten

Om du vill lära dej baka surdegsbröd i sommar så finns min digitala kurs att börja redan idag!
Kursen hittar du här där du kan läsa mer om den. Om du mejlar mej till johanna@utgarse.se så har jag en rabattkod att dela med mej av till dej!

Vill du gå på kurs i bageriet i höst så kan du skriva upp dej på väntlistan till höstens datumsläpp (icke bindande).

Önskar dej glad bakning i sommar!

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.