ÖPPETTIDER I PÅSK: ALLA DAGAR 9-19. VÄLKOMMEN!

Johanna på fältet

Skördetider

Mellan regnskurarna har vi fått skördat den höstsådda rågen och spelten. Är tacksam och glad att ha fått in det under tak. Rågen är torkad och lagringsduglig och redo att rensas för att snart sås igen. Det blev så pass mycket att det räcker att mala till mjöl i vinter också. Behöver först kolla bakegenskaperna som görs med hjälp av en falltalsmätare. Det har jag ingen egen utan får lämna till någon som har en sådan. Håll tummarna för att det är bra bakegenskaper!

Speltmjölet är slut i butiken just nu men mera är på gång från kvarnen. Det är rensat och skalat i nuläget.
Pappa är idag till kvarnen och hämtar mera ölandsvete och produkter från Lundens gård till mjölhyllan.

Vi har Jacoby borstvete kvar att tröska av det höstsådda. Hoppas på uppehåll, sol och blåst de närmsta dagarna så kanske det kan bli tröskning till helgen.

Därefter väntar några veckor innan det vårsådda är moget att skördas.

Jag kan med kort varsel meddela om det blir någon bakpaus kommande veckor. Håll gärna koll på sociala medier eller hemsidan innan du åker långväga för att köpa nybakt bröd eller bullar. Det finns bröd och kött i frysen. Instruktioner för hur du gör för att få fryst bröd som nybakat hittar du  här.

Tack för att du stöttar Utgårds!

Önskar dej en fin vecka, Johanna

Recept surdegsbröd

Här delar jag med mej av mitt recept på Utgårds lantbröd som vann silvermedalj på Mathantverks- SM 2024.

Receptet kommer i en pdf till din mejl.

Du skriver även upp dig på min e-postlista där jag delar värdefulla tips och kunskap. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.